60-års Jubileum

Lördagen den 26 oktober firade vi 60 år med en fest i bygdegården. Kvällen inleddes med att ordförande Göran Andersson hälsade välkomna och styrelsen sjöng en visa om hembygdsföreningen skriven av Torie Arvidsson och Inger Karlsson.

Ett 90-tal festdeltagare fick avnjuta en god tre-rätters middag bestående av en krämig räkcheesecake till förrätt, ugnsbakad lax med sparris och romsås som huvudrätt och dessert blåbärspaj med grädde och punsch. Den fantastiska maten var lagad av Madeleine Bengtsson och till sin hjälp hade hon syster Lina. Serveringen mm sköttes av styrelsemedlemmar och deltagare från kommittéer i föreningen. I baren fanns Fredrik Emtervall.

Göran berättade vad som hänt i föreningen de senaste 10 åren, och det är en hel del: bl a vattenränna och renovering av gångbro i Brokvarn. Alla tre husen: Långås, sockenstugan och Brokvarn är nymålade. En grillplats finns i Brokvarn och ett virkesförråd är under uppförande. Tre av styrelsemedlemmarna som har varit med i 27 år uppmärksammades: Torie Arvidsson, Monica Svensson och Kjell Bengtsson. Anne Gabrielsson som tidigare varit ordförande var inbjuden och fanns på plats i salen. Dessutom hedersmedlemmen Sten Bexell som skänkte torpet Långås till Hembygdsföreningen på tidigt 70-tal. Han fick särskild uppmärksamhet och tack från ordföranden.

Föreningen blev uppvaktad av inbjudna gäster från Älekulla och Torestorps Hembygdsföreningar som överlämnade blommor. Inger Karlsson överlämnade sin nyutkomna bok och hade dessutom skrivit en dikt till Hembygdsföreningen. Dansbandet Tight spelade och underhöll under middagen och det blev en glad stämning vid borden. Efteråt blev det dans och i pausen serverades kaffe med tårta från Bexells skafferi.

Tack alla som kom och firade med oss och tack till alla som planerat och jobbat med festen.

Foto: Monica Svensson

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s