Hembygdsföreningen 60 år

Vi blev uppvaktade av Inger Karlsson med hennes nyutgivna bok. Dessutom hade hon skrivit en dikt som tyvärr inte blev uppläst. Men här kommer den så alla kan få del av den: TACK INGER!

ÖXABÄCKS HEMBYGDSFEST 60 ÅR – Den 26-10 2019 – GRATTIS

Här en liten hyllning utav mig ni får – Kan inte riktigt fatta hur fort tiden går                     Att 60 år redan har gått för 59 då föddes ni – En ljusnande framtid det får bli                         Men bättre än så här kan det aldrig bli – För till denna festen har hela styrelsen legat i        Nu ska jag se tillbaka på åren som gått – Så mycket jobb båd i stort som i smått

Vår förste ordförande hette Sevholt – Förnamnet för mig försvann och även han                Tre välskötta platser som drivs i er regi – Vi börjar med Brokvarn för där fick ni ta i            Från att ha varit en förfallen syn – så är det nu en prydnad för hela byn                                  Med nya rännor och ett fungerande såg – Vilken tur att det låg där det låg

Torpet Långås fick ni av makarna Bexell – Och där bodde August förnöjsam och snäll       Han skötte gården utan vatten eller elektricitet – Alltid lika vänlig och snäll, som barn var jag där – och fick alltid karameller och var ej till besvär                                                                Nu är det slåttergille varje år – med lie och krattor man höstskörden slår                                och sen god soppemat utav Britt-Marie de får – Och kanske också en kaffetår?                       Före jul kommer tomten på besök – Då bjuds det på risgrynsgröt uti stugans kök                   Då får du även lyssna på dragspelsmusik – En tradition som är rik                                            På sommaren var det friluftsgudstjänst, det var något visst –                                                       Nu har det upphört, det tycker jag är trist                                                                                        Men istället är det tipspromenad med kaffe och 14 sorters kaka – På dem kan alla smaka  Ett litet museum ni i sockenstugan har –                                                                                          Och nu när ”Sluten” inte finns, då står den säkert kvar –                                                              Ett minne så fint från flydda dar –  Minns jag rätt att det en sjukstuga en gång var?              Nu ska hela styrelsen med Göran i Topp – Vara så snälla och resa sig opp                                Så får vi se en underbar trupp eller hur? – Nu ska vi alla sjunga i dur

Ja må dom leva, ja må dom leva – Föreningen ska leva i minst hundrade år                   SKÅL och allmänt VRÅL!

Önskar Inger

 

 

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s