Årets Kulturhistoriska Förening 2016

Till vår stora glädje var det vår förening som fick denna utmärkelse av ”De Sju Häradernas kulturhistoriska förening”.  Onsdagen den 9 november åkte ordförande, kassör och sekreterare till Borås för att hämta priset som består av ett diplom och dessutom 10 000 kr.

Deras motivering var: ”Det sätt på vilket Öxabäcks hembygdsförening bevarar, dokumenterar och överför kunskap om gamla arbetsmetoder i både vuxnas och ungas aktiviteter genom pedagogisk verksamhet och en väl fungerande hemsida gör dem till en synlig och hållbar förening. Arbetet med såväl underhåll som stora restaureringsprojekt visar på ett stort frivilligs engagemang och en kontinuitet i föreningens verksamhet”.

På bilderna visas hur föreningen får diplom, blommor och beviset på pengarna av ordförande Irene Arvidsson, D7HF samt riksspeleman Sabina Henriksson som underhöll under kvällen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )