Gökotta 5 maj 2016

Årets gökotta gick till Madåsen och 32 personer slöt upp. Den var en underbar vårmorgon, en av de skönaste gökottorna på många år. Tyvärr hörde vi ingen gök, men alla verkade trivas i vårsolen. Göran berättade om torpen som funnits, vilka som hade bott där och när de blev öde. Det var två ställen Madåsen och Gäddevik där torphusen är borta. På Gäddevik finns nu två fritidsbostäder. Husen på Gäddesjöås och Blankemad finns kvar, men de är nu också fritidsbostäder. I denna by kan det ha funnits ca 70 personer när det var som mest befolkat.

Innan fikat gick alla en tipspromenad och Gerhard Kristiansson vann denna med alla rätt!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s