Slåttergille Långås 2015

I år kom 24 personer till Långås och jobbade för att hålla markerna öppna och fina. 5 man slog med lie och resten  räfsade och körde undan gräset. För andra året  gjordes en höhässja som på gamla tider. Som tidigare var Bruno Elmelid med hästen Julle på plats och slog gräset på gammaldags sätt med slåttermaskin. Under arbetet tog man en rast för att fika och umgås och när slåttern var klar serverades ”Slåttergillesoppan” som åts med god aptit.

Hembygdsföreningen tackar alla som hjälper till  för att göra fint runt Långås!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s