Gökotta Kristi Himmelfärdsdag 2022

Gökottan inleddes med störtregn men efter skuren började alla 15 (inkl 2 barn) hurtiga och morgonpigga vandra till årets plats och det var udden som går ut i Öxasjön. Göran berättade om ”bastan” som vi gick förbi. Den ägdes av Stommens gårdar och användes till att röka kött och på eftervärmen till att torka lin. Nu finns bara murstocken kvar. På vägen löstes frågorna i tipspromenaden som gjorts av Håkan Fransson. Vinnare blev Catharina Bengtsson och tvåa blev Ingrid Pettersson.

Göken hördes inte men istället fick vi höra Eva-Karin Håkansson kula och jojka från Abborraberget som ligger på andra sidan. Fantastiska ljud kom över sjön. Kulning är en form av lockrop från Dalarna och jojken är ett sätta att uttrycka sig. Hon gjorde detta så bra att solen visades sig en stund. Det var magiskt att sitta med fika och lyssna på henne.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s