Valborgsfirande 2022

Några gamla körmedlemmar hade lyckats få ihop en ”Valborgskör” under ledning av tidigare körledaren Martin Kahnberg. Ca 50 personer fanns utanför Församlingshemmet och lyssnade på vårsångerna. Årets kvinnliga talare var Kerstin Godtman som flyttade till Öxabäck för 4 år sen tillsammans med sin man Gunnar. Hon nämnde det förfärliga kriget i Ukraina men fortsatte med att tala om det positiva med den annalkande våren och sommaren och glädjen att känna sig välkomna till Öxabäck. Sen lärde hon oss några dialektord innan hon avslutade med en dikt på värmländska.

45 medlemmar samlades sen i församlingshemmet och fikade med hembakat gott kaffebröd. Tillsammans sjöng vi sommarvisor under Martins ledning. Han lärde oss räkna till 20 med sång, handklappning och stamp i golvet till allmänt jubel och dessutom sjöng han Värmlandsvisan.

En fin kväll där alla var nöjda med att kunna träffas igen och fira Valborg som vi inte kunnat göra sen år 2019.

Annons
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s