Glöggatrôvet 2020

Glöggatrôvet är alltid 2:a fredagen på året och är en populär aktivitet i Öxabäck som anordnas av sju ideella föreningar.

Promenaden med marschaller, eldar, facklor och ficklampor som lyser upp stigen är populärt. När promenaden startade på kvällen hade det slutat regna så det blev en fin vandring i skogen där till och med månen skymtades. Kanske ändå regnet på dagen skrämt många att stanna inomhus eftersom det var färre startande än förra året men ändå var det så många som 345 (267 vuxna och 78 barn) som gick runt Stockasjöarna. För att allt ska fungera behövs det ca 30-35 funktionärer som ställer upp och bjuder på korv med bröd, glögg och kaffe. Tomtar delar ut godispåsar till alla barn och längs stigen får man gissa gåtor och tipsfrågor och kasta bollar för att få ihop så många poäng som möjligt. Efter promenaden var det många som stannade kvar i bygdegården för att träffas och umgås.

Vinnare i poängpromenaden: Vuxna:  1:a Erik Andersson, 2:a Gunnemar Karlsson, Öxabäck och 3:a Ida Roos, Sätila Barn: 1:a Julia Grahn, 2:a Hanna Johansson, Skene, 3:a Patricia Nydewall, Öxabäck

Vuxenfrågor: 1. 2 Dansen heter Dabb, 2. X Sädesslaget är Korn, 3. X The Look 1989, 4. 2 Klimatminister är Isabella Lövin, 5. 2 Fotbolls-EM – spelas inte i Polen, 6. X Nobelpris kemi – Litiumjon-batteriet, 7. 1 Nilen mynnar ut i Medelhavet, 8. 1 Isbjörnshane kan väga 650 kg

Barnfrågor: 1. X Ketchup – Tomat, 2. X Greta Gris lillebror heter Georg, 3. 1 Kråka (näsan), 4. 2 Zuma, Rocky och Rubble – Paw Patrol, 5. 1 Orange – Gul och röd, 6. X Fladdermöss äter Mygg, 7. 2 Fåglarna matas med Solrosfrön, 8. 1 Bamse äter Honung

Gåtor: 1. Karlavagnen kan inte hästen dra, 2. Gift är fasanfullt men härligt att vara. 3. Skjuter skott gör jägaren och blomman. 4. Ballongen blir lättare när man fyller den.

Skiljefråga Bandet är 437 cm.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s