Slåtter på Långås 2019

Lördagen började med hällregn på morgonen, så det var nog många som drog sig för att komma. Men vid halv tiotiden blev det uppehåll och då gick arbetet lättare.  Vi var 12 personer som jobbade men bara en som slog med lie. Trots att det var mindre med folk än föregående år hann vi bli färdiga och nu är ängarna runt Långås fina och det är föreningen tacksamma för.

 Det var speciellt roligt att vi fick besök från Tranemo av Knut Johannesson som är en mästare på lieslåtter. När vi efter arbetet åt den obligatoriska slåttersoppan berättade han mycket intressant från sitt 92-åriga liv och läste dessutom en egenskriven dikt. Fantastiskt roligt att få långväga gäster som hjälper oss med den viktiga slåttern på Långås marker.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s