JUL PÅ LÅNGÅS 2018

Den härliga vinterdagen lockade många till den årliga tipspromenaden fram till det lilla mysiga torpet. Det var många år sen det var så mycket snö med otroligt vackra vyer. Snön låg tung på träden och vägen fram var nyplogad. Barnen njöt av att bli dragna på kälkar och pulkor eller pulsa och leka i den djupa snön. Tomten fanns på vägen och bjöd på godis och längre fram på stigen blev det glögg och pepparkakor. 86 vuxna och barn kom och det var fler än på många år.

I stugan serverades det som vanligt risgrynsgröt och julsånger med musik på dragspel och gitarr men många intog också gröten utanför. En härlig förmiddag som alla tycktes njuta av.

Tipspromenaden vanns av Kurt Svensson 12 rätt, Carina Fast 10 rätt och Samuel Henningsson 10 rätt. Barn: Fabian Bengtsson, Love Flykt och Alva Andersson – alla 12 rätt.

Skiljefrågan var 1035 meter.

Rätta svar vuxna: 1. X Johansson (August på Långås), 2. 2 Rödstjärt, 3. X Hälsingland, 4. 2 1977 (Elvis dog), 5. X Generalen (Christer Björkmans bok), 6. 1 (EU kravaller), 7. 1 Miss Li, 8. 1 (Tyskland, México och Sydkorea), 9. 1 (Andreas Granqvist), 10. X (Sydafrika), 11. 1 (Leif Gustav Willy), 12. 1 (Netto)

Rätta svar barn: 2. 2 (Jakten på tidskristallen), 2. 2 (Cocos), 3. 1 Icona Pop, 4. 1 (Klockan 3), 5. X (V75), 6. X (Kinaschack), 7. X (Lille Mark), 8. 2 (Samir och Viktor), 9. 2 (15 år), 10. 2 (5 fålar), 11. X (Farmor), 12. 1 (Eva namnsdag julafton). 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s