Invigning vattenrännan 4 oktober 2014

Över 200 personer samlades i Brokvarn för att vara med om det högtidliga tillfället när vattenrännan invigdes. Det var en underbar vacker och varm brittsommardag och alla verkade stortrivas i solen. Markarna bjöd på härlig musik och sång.

Göran hälsade alla välkomna och tackade alla som jobbat med uppbyggnaden av rännan och alla som sponsrat med pengar och annat. Han berättade lite historik från Brokvarn och om arbetet med rännan som startade juli 2013 och var klart september 2014. Särskilt inbjudna var Karin Lundberg, Antikvarisk expert Kulturmiljö/Västarvet och Lisa Dahlberg, kommunalråd Marks kommun. Per Govertzon, Högbrons Såg i Lyrestad var också inbjuden, han har levererat lärkträ som finns i rännan. Han hade med en fin gåva till Brokvarn, en vildmarksmöbel. Alla tre höll tal innan Lisa och Karin knöt upp bandet. När Håkan öppnat luckan och rännan fylldes med vatten skålade man tillsammans i ”bubbel”.

Sen serverade kaffe och tårta. Bruno och Göran startade sågen och visade att detta fungerar utmärkt.

Man kunde också tävla i att spika i lärkträ och kasta en lärkträbit närmast en pinne. Barnen tävlade i att kasta boll i en spann.

Efter avslutad dag samlades de som hjälpt till under festen och drack en välförtjänt öl.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s