Slåttergille Långås 9 augusti 2014

Som tidigare år var Bruno Elmelid med hästen Julle på plats och slog gräset på gammaldags sätt med slåttermaskin. 22 personer slog med lie och räfsade. Nytt för året var att det gjordes en höhässja som på gamla tider. Under arbetet tog man en rast för att fika och umgås och när slåttern var klar serverades den traditionella ”Slåttergillesoppan” som åts med god aptit.  Hembygdsföreningen tackar alla som hjälper till att hålla markerna kring Långås öppna och fina!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s